Jajka faszerowane

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Goszczą na moim stole nie tylko na Wielkanoc,ale robię jena każde rodzinne spotkanie.

Składniki:

  • ● 20 jajek
    ● 2 łyżki majonezu
    ● plaster wędzonego łososia
    ● posiekany szczypiorek
    ● sok z cytryny
    ● 3 plastry szynki
    ● 10 dag piecza rek
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Studzimy, obieramy, przekrawamy
    i wyjmujemy żółtka
  • 2. Łososia drobno kroimy
    i skrapiamy sokiem z cytryny.
    Dodajemy połowę szczypiorku
    i majonezu, doprawiamy.
    Wypełniamy połowę jajek.
  • 3. Oczyszczone pieczarki
    kroimy i dusimy na oleju. Mieszamy
    z pokrojoną w kostkę
    szynką, szczypiorkiem i żółtkami.
    Doprawiamy. Mieszamy
    z majonezem i wypełniamy
    pozostałe jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować