Jagodowe muffinki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Łatwe w przygotowaniu pachnące leśnymi owocami babeczki to fajny pomysł na przygotowanie sezonowego ciasteczka z owocami. Są świetną słodką przekąską każdego wyjazdu i powinny znaleźć się w każdym piknikowym koszyczku.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 100g margaryny
    340g mąki pszennej
    150g cukru
    2 jajka
    200ml mleka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
    Dodatkowo:
    150g leśnych jagód
    cukier puder do posypania muffinek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Jagodowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Margarynę rozpuścić w rondelku.
  • 2. Jagody umyć i osuszyć.
  • Jagodowe muffinki 3. Jajka, cukier i cukier wanilinowy ubić mikserem na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę, mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość wymieszać szpatułką. Następnie dodać jagody i całość delikatnie wymieszać szpatułką.
  • Jagodowe muffinki 4. Ciasto przełożyć do formy muffinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami na wysokość 3/4 foremki.
  • Jagodowe muffinki 5. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25minut.
  • 6. Wystudzone muffinki posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować