Łatwe w przygotowaniu pachnące leśnymi owocami babeczki to fajny pomysł na przygotowanie sezonowego ciasteczka z owocami. Są świetną słodką przekąską każdego wyjazdu i powinny znaleźć się w każdym piknikowym koszyczku.
Jagodowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do dużej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Margarynę rozpuścić w rondelku.
2.Jagody umyć i osuszyć.
3.Jajka, cukier i cukier wanilinowy ubić mikserem na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę, mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość wymieszać szpatułką. Następnie dodać jagody i całość delikatnie wymieszać szpatułką.
4.Ciasto przełożyć do formy muffinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami na wysokość 3/4 foremki.
5.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25minut.
Komentarze