Jagodowa manna

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaki dzieciństwa, prosta domowa manna do zrobienia w pięć minut. Owoce sezonowe takie jak mamy. Moje wersja bez cukru z miodem i dodatkiem ciastek.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mleka 3.2 %
    5 łyżek kaszki manny
    1 szklanka jagód
    10 malin
    7 jeżyn
    mięta
    ciasteczka kruche
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszka Śniadanie

Jagodowa manna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotowuję mleko, i wsypuję stopniowo kaszkę mannę cały czas mieszając. Można dodać cukier, ja nie dodałam. Jak zgęstnieje zdejmuje z ognia. Jagody dokładnie płuczę. Do miseczek wykładam połowę kaszki, dodaję jagody i wylewam pozostałą kaszkę. Odstawiam do przestygnięcia. Łyżkę jagód miksuję na sos. Kaszkę wyjmuję z miseczek, dekoruję malinami, jeżynami, jagodami i ciasteczkami, polewam sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Jeżyny Kasza Maliny Kasza manna Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować