Frużelina jagodowa

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna jagodowa frużelina, jagody w żelu, idealna do deserów ciast i gofrów.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g jagód leśnych
    1/2 szklanki wody
    2 łyżki cukru
    łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Gofry

Frużelina jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody przesypujemy do garnka, dolewamy wodę i cukier. Zagotowujemy, mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Wlewamy do jagód, doprowadzamy do wrzenia, mieszamy. Zdejmujemy z ognia i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Jagody Fruzelina Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować