Zupa jaglana z warzywami

5 (1 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Od tej zupy zaczynam swoją dietę i udało się schudłam. Teraz na stałe ją gotuję.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy jaglanej
    2 litry bulionu warzywnego
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera i pora
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego suszonego
    1 łyżeczka lubczyku suszonego
    2 łyżki masła
    1 liść laurowy
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jaglana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jaglana z warzywami 1. Kasze przepłucz gotowaną wodą. warzywa obierz i pokrój. Na maśle zeszklij cebulę, dodaj czosnek i kaszę. Gdy kasza wchłonie tłuszcz dodaj marchew, pietruszkę, seler, por i chwilę podduś. Dodaj bulion i przyprawy. Gotuj do miękkości.

Porady

W sezonie letnim do tej zupy używam świeżego lubczyku i czosnku niedźwiedziego z własnego ogrodu. Na zimę przyprawy te suszę lub mrożę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować