Jabłkowa kasza manna z owocami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kasza manna ugotowana na soku z dojrzewających w słońcu słodkich jabłek, polana gęstym owocowym sosem to moja propozycja orzeźwiającego deseru, który polubią również najmłodsi. Świetnie sprawdzi się w roli przekąski między posiłkami.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Jabłkowa kasza manna:
    500ml soku z jabłek
    5 łyżek kaszy manny

    Mus owocowy:
    200g mrożonych lub świeżych owoców np. borówki, maliny, truskawki, porzeczki
    100ml wody
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki cukru

    Dekoracja:
    świeże owoce
    listki mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłkowa kasza manna z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłkowa kasza manna:
    Sok jabłkowy zagotować, następnie do gotującego się soku stopniowo wsypać kaszę mannę i gotować cały czas mieszając żeby się nie przypaliło. Ugotowaną kaszę jabłkową wlać do pucharków.
  • 2. Mus owocowy:
    Owoce odmrozić, wraz z sokiem przełożyć do rondelka, dodać cukier, zagotować, dodać wodę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i energicznie wymieszać. Pozostawić do lekkiego wystudzenia, a następnie przelać do pucharków.
  • 3. Gotowe desery udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza manna Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować