Zapiekana kasza manna z malinami

4.5 (147 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taką kaszę mannę można przygotować na szybki podwieczorek lub gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Słodka kasza manna pysznie komponuje się z kwaśnymi malinami.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml mleka
    2 łyżki cukru
    7 łyżek kaszy manny
    2 szklanki świeżych malin
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zapiekana kasza manna z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy kaszę mannę, gotujemy do zgęstnienia kaszy cały czas mieszając.
  • 2. Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy.
  • 3. Na dno kokilek wykładamy połowę malin. Następnie kaszę mannę i na wierzch pozostałe maliny.
  • 4. Kaszę mannę zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
  • 5. Gotową podajemy na ciepło lub zimno. Jeśli maliny są bardzo kwaśne to można przed podaniem z wierzchu posypać cukrem.

Porady

Z przepisu wychodzi 4 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Maliny Mleko Owoce Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować