Jabłka zapiekane pod kokosową kruszonką

4 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jabłka zapiekane pod kokosową kruszonką są szybkie w przygotowaniu. Polecam na deser lub podwieczorek.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g jabłek
    1 łyżka ksylitolu
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka cynamonu
    50 g oleju kokosowego
    2 łyżki ksylitolu
    5 - 6 łyżek mąki kokosowej
    forma żaroodporna
    masło
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z jabłkami

Jabłka zapiekane pod kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy i wycieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne. Obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do miski i dodajemy ksylitol, cukier waniliowy, cynamon i mieszamy. Odstawiamy.

    Formę żaroodporną smarujemy masłem. Do miski wkładamy olej kokosowy, mąkę kokosową, ksylitol i robimy kruszonkę.

    Jabłka przekładamy do formy żaroodpornej i wyrównujemy, posypujemy kruszonką i lekko dociskamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem z ksylitolu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować