Indyk w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Indyk zawsze kojarzy mi się ze świętami, więc postanowiłam zrobić danie z indykiem. Mięso jest zawsze kruche, miękkie i soczyste, idealne połączenie smaków i aromatów, którym zachwycisz wszystkich członków swojej rodziny bez wyjątku Spróbuj i przekonaj się.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 800 g fileta z indyka
    • 1 duża cebula
    • Olej do smażenia
    • 500 g pieczarek
    • 300 g wody
    • 1 kostka drobiowa
    • 200 g śmietany 12%
    • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
    • 2 łyżeczki soli
    • ½ łyżeczki pieprzu
    • 3 łyżeczki musztardy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z indyka

Indyk w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie 1. 1. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, solę i smażę na rozgrzanym oleju.
    2. Do mięsa dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę.
    3. Gdy mięso jest już prawie miękkie, dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki.
    4. Następnie podlewam wodą, dodaję kostkę drobiową, pieprz, musztardę i zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w śmietanie. Chwilkę gotuję.
    5. Gotowe.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować