Indyk smażony

4.5 (187 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mięso indycze jest bardzo mięsiste i każda porcja jest niezłym kąskiem.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kilka porcji mięsa z indyka
    50g śliwek suszonych
    50 moreli suszonych
    3 jabłka
    papryka mielona
    majeranek
    tymianek
    sól i pieprz
    1 szklanka oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indyk 1. Mięso z indyka najlepiej natrzeć i zamarynować w podanych składnikach przez całą noc. Następnie wyłożyć wszystko do rozgrzanej brytfanny, dodać obrane i pokrojone jabłka i obsmażać kilka razy obracając mięso. Smażymy na dosyć dużym ogniu aby mięso nam si lekko obsmażyło i wydobył się smak. Później obniżamy moc smażenia.
    Takiego indyka smażymy co najmniej 1,5godziny podlewając od czasu do czasu wodą.

Porady

Po wyjęciu mięsa przecedź zawartość soków i przygotuj wspaniały sos.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.96 (181 ocen)

Mintaj smazony

To może cię zainteresować