Indyk z pieczarkami

3 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. Soczyste, kruche mięso indyka z dodatkiem aromatycznych pieczarek. Musisz spróbować mojego wyjątkowego, sprawdzonego przepisu, prawdziwe niebo w gębie.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 400 g fileta indyka
    • 100 g cebuli
    • 500 g pieczarek
    • 150 g wody
    • 1 kostka rosołowa lub bulion
    • 200g śmietany 12%
    • 15 g skrobi ziemniaczanej
    • 2 łyżeczki musztardy
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z indyka

Indyk z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie 1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodaję mięso z indyka, pokrojone w paski. Doprawiam solą oraz pieprzem i smażę około 20 minut, po tym czasie dodaję pieczarki, umyte, pokrojone w plasterki. Podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową lub bulion, musztardę.
    Śmietanę rozrabiam z skrobią ziemniaczaną i zagęszczam sos. Chwilkę gotuje do momentu zagotowania.
  • danie 2. Danie gotowe, podaję z kopytkami lub kluskami śląskimi.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować