Halibut w pomidorach

4.5 (198 ocen)

Ryba wyszła pyszna i soczysta.Polecam ją wszystkim smakoszom halibuta !!!

Składniki:

  • 700g halibuta
    sok z połowy cytryny
    1 duży pomidor
    1 mała cebulka czerwona
    1 łyżka drobno posiekanego koperku
    1 łyżka dobrego oleju + troszke do wysmarowania blaszki
    sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Halibut w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowa a'la salsa 1. Z pomidora usuwamy skórkę i kroimy w drobną kosteczkę.Dodajemy koperek i drobniusieńko posiekana cebulkę oraz olej.Całość delikatnie solimy,pieprzymy i mieszamy.
  • przygotowujemy halibuta 2. Rozmrożona rybę dzielimy na 4 części,myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
    Kazdą porcje kropimy sokiem z cytryny,solimy i pieprzymy z obu stron.
  • 3. Przekładamy do blaszki wysmarowanej olejem.Na każdą porcję halibuta nakładamy a'la salsę pomidorową,przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w 180*C grzanie góra 20 minut i gotowe.

    Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Halibut Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować