Halibut w panierce ziołowej

  • wyświetlono: 1607 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nie przepadam za panierowanymi rybami ale halibut okazał sie pyszny i soczysty :-)

evita0007

Składniki

400g halibuta
1 szklanka bułki tartej
3 łyżeczki czosnku granulowanego
2 łyżeczki suszonego tymianku
3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
olej rzepakowy do smażenia
sok z połowy cytryny
sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania . . .

Sposób przygotowania przepisu:

Halibut w panierce ziołowej

  • 1. Rybę rozmrozić,oczyścić,umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym,przekroić na na pół żeby były dwa kawałki.
  • 2. Do pojemnika/miski wsypać bułkę dodać czosnek,tymianek,pietruszkę i wszystko wymieszać.
  • 3. Porcje ryb skropić cytryną,posolić,popieprzyć z wszystkich stron.
  • etapy przygotowania4. Na patelni rozgrzać olej,panierować rybę i smażyć na wolnym ogniu z wszystkich stron.Odsączyć na ręczniku papierowym i można podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego . . .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodyhalibuttymianekczosnekWigiliapietruszka

Komentarze

Podobne przepisy

skrzydełka w serowo-ziołowej panierce

Dodane przez: klementynka

skrzydełka w serowo-ziołowej panierce

Dodając do panierki kilka ziół...

image-0qb698b

Dodane przez: codziennikkulinarny

Chrupiący kurczak w serowo-ziołowej panierce

Obiadowa propozycja na dziś. Chrupiący...

Paluszki z indyka w ziołowo-serowej panierce

Dodane przez: Ewa Mróz

Paluszki z indyka w ziołowo-serowej panierce

Ziołowa, chrupiąca i lekko serowa-...

Halibut w sosie porowym

Dodane przez: Futka

Halibut w sosie porowym

Uwielbiam ryby i staram się, aby...

sznycle z indyka w orzechowo-ziołowej panierce

Dodane przez: agarybak76

Sznycle z indyka w orzechowo-ziołowej panierce

Mój pomysł na urozmaicenie tradycyjnych...

Filet rybny w panierce serowo ziołowej.

Dodane przez: weronika63

Filet rybny w panierce serowo ziołowej

Filet rybny w panierce serowo ziołowej,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE