Halibut w śmietanie i warzywach

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Halibut w delikatnym, kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem warzyw.

Składniki:

  • 600 g halibuta
    2 łyżki masła klarowanego
    2 pory
    1 cebula
    1 puszka kukurydzy
    1 szklanka mrożonego groszku
    300 ml mleka
    200 ml śmietany 12%
    200 ml wywaru warzywnego
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Halibut w śmietanie i warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Halibut w śmietanie i warzywach 1. Na patelnię wlewamy mleko, zagotowujemy, wkładamy kawałki halibuta i na małym ogniu dusimy około 5 minut. Wyciągamy rybę, wylewamy mleko. Na osobnej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone w krążki pory i cebulę. Smażymy kilka minut a następnie wlewamy wywar warzywny. Pod przykryciem dusimy do miękkości. Dodajemy rybę, wsypujemy odsączoną kukurydzę, rozmrożony groszek, zalewamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym. Doprowadzamy do zagotowania. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z makaronem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Halibut Kukurydza Por Ryby Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować