Halibut w śmietanie i warzywach

  • wyświetlono: 1434 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Halibut w delikatnym, kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem warzyw.

MonaLiza
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

600 g halibuta
2 łyżki masła klarowanego
2 pory
1 cebula
1 puszka kukurydzy
1 szklanka mrożonego groszku
300 ml mleka
200 ml śmietany 12%
200 ml wywaru warzywnego
sól do smaku
pieprz cytrynowy do smaku
natka pietruszki

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Halibut w śmietanie i warzywach

  • Halibut w śmietanie i warzywach1. Na patelnię wlewamy mleko, zagotowujemy, wkładamy kawałki halibuta i na małym ogniu dusimy około 5 minut. Wyciągamy rybę, wylewamy mleko. Na osobnej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone w krążki pory i cebulę. Smażymy kilka minut a następnie wlewamy wywar warzywny. Pod przykryciem dusimy do miękkości. Dodajemy rybę, wsypujemy odsączoną kukurydzę, rozmrożony groszek, zalewamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym. Doprowadzamy do zagotowania. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z makaronem. Gotowe.
KH_04-2016

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzurybakukurydzahalibutcebulaporyśmietanaprzepis_miesiąca1000
 

Komentarze

Podobne przepisy

Halibut w migdałach

Dodane przez: benka

Halibut w migdałach

Pyszna ryba i chrupiące płatki...

Dorsz w śmietanie z porem i koperkiem

Dodane przez: justi2401

Dorsz w śmietanie z porem i koperkiem

Delikatna, rozpływająca się w ustach...

Roladki  z pastą brokułowo paprykową z dodatkiem warzyw w śmietanie i kaszą

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkiem...

Obłędne roladki z zielono czerwonym...

image-0johwk6

Dodane przez: wiesiołek

Halibut niebieski w ziołowym cieście

Mięso tej ryby jest bardzo smaczne,...

Królik w śmietanie z warzywami

Dodane przez: anggeelika

Królik w śmietanie z warzywami

Uwielbiam tą potrawę ponieważ ma...

Pstrąg w śmietanie i koperku

Dodane przez: szynszyla

Pstrąg w śmietanie i koperku

Samo się robi i super smakuje:)