REKLAMA

Halibut w śmietanie i warzywach

wyświetlono: 2248 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Halibut w delikatnym, kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem warzyw.

opublikowany: 14.08.2016
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 600 g halibuta
    2 łyżki masła klarowanego
    2 pory
    1 cebula
    1 puszka kukurydzy
    1 szklanka mrożonego groszku
    300 ml mleka
    200 ml śmietany 12%
    200 ml wywaru warzywnego
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
    natka pietruszki
Ocena:

(średnia 4.5 z 176 głosów)

Sposób przygotowania:

  • Halibut w śmietanie i warzywach 1. Na patelnię wlewamy mleko, zagotowujemy, wkładamy kawałki halibuta i na małym ogniu dusimy około 5 minut. Wyciągamy rybę, wylewamy mleko. Na osobnej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone w krążki pory i cebulę. Smażymy kilka minut a następnie wlewamy wywar warzywny. Pod przykryciem dusimy do miękkości. Dodajemy rybę, wsypujemy odsączoną kukurydzę, rozmrożony groszek, zalewamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym. Doprowadzamy do zagotowania. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z makaronem. Gotowe.

Notka redakcyjna

KH_04-2016
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Halibut duszony w warzywach

Rybka zrobiona ;)

kategoria: Dania główne opublikowany: 10.05.2017 | wyświetlono: 699 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: kasienka1987 kasienka1987

królik w śmietanie i warzywach

wyborne danie dla każdego!

kategoria: Dania główne opublikowany: 05.12.2013 | wyświetlono: 4335 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: majka190382 IMG_20190707_173458_367

Śledzie w śmietanie

Ciekawy, bardzo lubiany sposób na podanie śledzika . Polecam

kategoria: Dania główne ryba opublikowany: 05.05.2015 | wyświetlono: 5928 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE