GRILLOWANE CUKINIE w OLIWIE PACHNĄCE MIĘTĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Cukinia pachnąca czosnkiem i świeżą miętą. Idealne do dań z grilla i podpieczonego pieczywa, ale również jako dodatek do serów i wędlin. Polecam gorąco!

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • małe cukinie
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz
    czosnek
    świeża mięta lub pietruszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Grillowane cukinie w oliwie pachnące miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grillowane cukinie 1. Cukinie pokroić (ze skórką) w 0,5 -1 cm plastry i ugrillować.
  • 2. W misce wymieszać ugrillowane i pokrojone na łlupki cukinie, plasterki czosnku, listki mięty (lub posiekaną pietruszkę), doprawić solą i polewać sporą ilością oliwy z oliwek.

Porady

Cukinie można spożywać od razu, ale najlepsze są po paru godzinach lub następnego dnia. Przechowują się idealnie w lodówce przez tydzień. Kto nie przepada za smakiem mięty można zastąpić ją posiekaną natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować