Grecka przystawka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię od czasu do czasu przyrządzić bliskim coś smacznego. Przepis zdobyłam podczasjednej z moich wypraw do Grecji.

Składniki:

  • ● 15-20 dag plasterków okrągłego salami z pieprzem lub ziołami
    ● 20 dag sera feta
    ● 2 pomidory
    ● cebula
    ● 1 ząbek czosnku
    ● 1 łyżka oliwy z oliwek
    ● suszone oregano
    ● mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grecka przystawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy farsz: cebulę
    i czosnek obieramy i dość
    drobno kroimy. Wkładamy do
    miseczki. Dodajemy oliwę
    i pieprz. Dokładnie mieszamy
    i odstawiamy na chwilę.
  • Grecka przystawka 2. Fetę kroimy w grube plastry.
    Pomidory sparzamy, obieramy
    i też kroimy w grube plastry.
  • 3. Na dużym talerzu rozkładamy
    plasterki salami. Na każdy
    kładziemy plaster fety, a następnie
    pomidora. Na plastry
    pomidora nakładamy farsz
    czosnkowo-cebulowy i posypujemy
    oregano.

Porady

Przystawkę można zmienić w oryginalne koreczki. Warstwy należy wtedy ułożyć na tostowych grzankach, pokroić na 4 części i spiąć wykałaczką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grecka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować