Gołąbki bez zawijania

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Trochę inne niż te tradycyjne zawijane w liście kapusty , ale równie pyszne.Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1/2 główki kapusty
    1/2 szklanki ryżu
    1/2 szklanki kaszy manny
    2 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    sól
    pieprz
    kucharek
    maga
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki bez zawijania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę bardzo drobno poszatkować. Włożyć do dużej miski , dodać mięso mielone , surowy ryż , kaszę mannę , jajka oraz przyprawić do smaku podanymi w składnikach przyprawami . Dokładnie wymieszać i formować małe , podłużne klopsy. Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju do zrumienienia. Dno naczynia w którym będziemy gotować nasze gołąbki wyłożyć liśćmi kapusty . zalać gołąbki wrzącą wodą i dodać przecier pomidorowy .W razie potrzeby doprawić jeszcze przyprawami .Przykryć i dusić na wolnym ogniu około 1 godziny. Gdy będą już ugotowane wyjąć z naczynia , a wywar w razie potrzeby zagęścić mąką i śmietaną .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować