Buraczki do słoików [nie tylko na zimę]

4.5 (147 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonały dodatek do drugiego dania . Według mojego autorskiego przepisu .

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 kg. buraków czerwonych
    8 łyżek cukru
    5 łyżek soli
    1 i 1/2 szklanki octu
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Dodatki

Buraczki do słoików [nie tylko na zimę] - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Buraki wyszorować i ugotować nie obierając do miękkości. Gdy ostygną obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach . Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać . Nakładać do słoików i pasteryzować w zależności od wielkości słoików .
    DODAJ DO KSIĄŻKI KUCHARSKIEJ
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować