Gofry z nutellą i kolorowymi galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuść w gorącej wodzie tak jak podano na opakowaniu.Po schłodzeniu kroimy w kostkę.
2.Białka ubić na sztywną pianę dodając szczyptę soli.
W osobnym naczyniu miksować pozostałe składniki, a następnie dodać pianę z białek delikatnie mieszając łyżką.
3.Po nagrzaniu gofrownicę delikatnie otwieramy. Następnie pędzelkiem umoczonym w oleju smarujemy gofrownicę. Łyżką wykładamy porcje ciasta na gofrownicę. Łyżeczką wyłóż na ciasto miejscami nutellę i przykryj cienko ciastem.
4.Ciasto piec na złoty kolor.
W między czasie gdy gofry się będę piekły ubij kremówkę na sztywno, dodaj 3 łyżki cukru pudru i wymieszaj.
Gofry podajemy ze śmietaną i kolorowymi galaretkami.
Komentarze