GOFRY PEŁNOZIARNISTE NA MLEKU KOKOSOWYM Z DOMOWYM DŻEM TRUSKAWKOWYM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Alternatywa tradycyjnych gofrów oraz dla osób dbających o linię lub będących na diecie lekkostrawnej. Idealne dla dzieci po 11 miesiącu życia.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • * 320 g szklanki mąki pełnoziarnistej
    * 2 szklanki domowego mleka kokosowego
    * 85 ml oleju rzepakowego
    * 2 jajka
    * 1 łyżka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry pełnoziarniste na mleku kokosowym z domowym dżem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gofrownicę rozgrzewamy. Białka oddzielamy od żółtek. Następnie do wysokiej miski wsypujemy mąkę. Potem dodajemy mleko, olej, żółtka i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Przekładamy je do ciasta i całość delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Porcję ciasta nakładamy na formy gofrownicy. Pieczemy 4 minuty, aż gofry się zarumienią. Gotowe gofry smarujemy domowym dżemem truskawkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować