Gazpacho z ogórkiem, awokado i jogurtem greckim

4.99 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Są doskonale na letni obiad zamiast zupy

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-3 ogórki gruntowe
    1/2 awokado
    sok z 1/2 limonki
    300 g jogurtu greckiego
    2 garście szpinaku baby
    aromatyczne zioła: natka pietruszki, bazylia, mięta ...
    3-4 kostki lodu
    1-2 łyżki oliwy extra vergine
    sól i pieprz do smaku
    miód (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Gazpacho z ogórkiem, awokado i jogurtem greckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połącz w blenderze kielichowym i zmiksuj na gładką masę.
    Dopraw pieprzem, solą, miódem i sokiem z limonki.
    Zupę przelej do szklanek lub do głębokich miseczek, od razu po przygotowaniu, na wierzchu rozłóż trochę, pokrojonego w cienkie paseczki, świeżego ogórka. Całość polej delikatnie oliwą z oliwek.

Porady

Jeśli nie dodajemy lodu wstawiamy zupę do lodówki do schłodzenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Ogórek Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować