Serniczki dyniowe z patelni na słodko

4.83 (6 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie serniczki są szybkie i proste w przygotowaniu. Idealny pomysł na śniadanie na słodko.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g sera twarogowego
    125 g puree z pieczonej dyni ⠀
    40-50 g cukru (najlepiej trzcinowego) ⠀
    1 jajko
    3-4 łyżki mąki ryżowej
    szczypta soli
    mąką ryżowa lub pszenna do obtaczania
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki z dyni

Serniczki dyniowe z patelni na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgnieść widelcem w dużej misce, dodać pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą masę.
    Na talerz wysypać odrobinę mąki. Wilgotnymi dłońmi formować serniczki, które następnie obtoczyć w mące.
    Smażyć z obu stron na patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu.
    Serniczki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
    Podawać z miodem i jogurtem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować