Galaretkowiec porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane z szypułek i wymyte porzeczki układamy w miseczce wyłożonej folią. Polewamy rozpuszczoną zimną galaretką cytrynową, tak żeby porzeczki nie wypływały, lecz żeby tylko okleiły się galaretką, i wstawiamy do lodówki. W między czasie zaparzamy i rozrabiamy kokosowe galaretki. Zastygnięte porzeczki w galarecie zalewamy zimną o konsystencji kisielu galaretką kokosową. Rozrabiamy galaretki niebieskie, studzimy i po zastygnięciu warstwy z kokosowych galaretek zalewamy niebieską galaretką. Rozrabiamy 2 galaretki rubinowe i po ostudzeniu zalewamy ostatnią warstwę. Po zastygnięciu układamy na wierzch warstwę z wafli, będzie to spód zastygniętego naszego deseru. Wstawiamy miseczkę na noc do lodówki i dopiero po kilkunastu godzinach możemy wyjąć na talerz nasz galaretkowiec porzeczkowy.
Komentarze