Galaretkowiec porzeczkowy

0 (0 ocen)

  • 20 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Bardzo smaczny i zdrowy deser.

  • 20 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 gram czerwonej porzeczki
    1 galaretka cytrynowa
    2 galaretki kokosowe
    2 galaretki niebieskie
    2 galaretki rubinowe
    7 szklanek wrzącej wody
    wafle 4 szt.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki

Galaretkowiec porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane z szypułek i wymyte porzeczki układamy w miseczce wyłożonej folią. Polewamy rozpuszczoną zimną galaretką cytrynową, tak żeby porzeczki nie wypływały, lecz żeby tylko okleiły się galaretką, i wstawiamy do lodówki. W między czasie zaparzamy i rozrabiamy kokosowe galaretki. Zastygnięte porzeczki w galarecie zalewamy zimną o konsystencji kisielu galaretką kokosową. Rozrabiamy galaretki niebieskie, studzimy i po zastygnięciu warstwy z kokosowych galaretek zalewamy niebieską galaretką. Rozrabiamy 2 galaretki rubinowe i po ostudzeniu zalewamy ostatnią warstwę. Po zastygnięciu układamy na wierzch warstwę z wafli, będzie to spód zastygniętego naszego deseru. Wstawiamy miseczkę na noc do lodówki i dopiero po kilkunastu godzinach możemy wyjąć na talerz nasz galaretkowiec porzeczkowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować