Galaretki rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody na 1 galaretkę. Schłodzone galaretki wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kosteczkę i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kosteczek wstawiamy je do lodówki. W między czasie w większej misce rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe zalewając dwoma szklankami wrzącej wody dokładnie mieszamy żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z wymieszanym z cukrem pudrem i cukrem waniliowym serem, dobrze mieszamy, po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i ponownie dobrze mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy masę do szklanej miski wyłożonej folią spożywczą. Przykrywamy plackiem ciasta kruchego i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy wyjąć z miski nasz galaretkowiec serowy, kroić i konsumować.
Komentarze