Galaretkowiec serowy

0 (0 ocen)

  • 6 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Galaretkowiec serowy. Bardzo smaczny kolorowy deser. Polecam :)

  • 6 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • galaretki cytrynowe 2 szt.
    galaretka szafirowa 1 szt.
    galaretka wiśniowa 1 szt.
    galaretka agrestowa 1 szt.
    ser mielony - wiaderko 1 kg.
    cukier waniliowy 1 duże opakowanie
    cukier puder 1 łyżka
    placek ciasta kruchego
    naczynie szklane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki

Galaretkowiec serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretkowiec serowy. 1. Galaretki na kostkę:

    agrestową - 1 opak.
    wiśniowa - 1 opak.
    szafirowa - 1 opak.

    Galaretki rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody na 1 galaretkę. Schłodzone galaretki wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kosteczkę i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kosteczek wstawiamy je do lodówki. W między czasie w większej misce rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe zalewając dwoma szklankami wrzącej wody dokładnie mieszamy żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z wymieszanym z cukrem pudrem i cukrem waniliowym serem, dobrze mieszamy, po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i ponownie dobrze mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy masę do szklanej miski wyłożonej folią spożywczą. Przykrywamy plackiem ciasta kruchego i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy wyjąć z miski nasz galaretkowiec serowy, kroić i konsumować.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować