Fritata ze szczawiem i szparagami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest po prostu super! Pyszne, delikatne i bardzo dekoracyjne a do tego niezbyt kaloryczne:) Z podanych składników wyszła mi porcja 410 g/410 kcal, więc może to być porcja dla dwóch lub dwie porcje dla jednej-u mnie ta druga opcja:)

Składniki:

  • 3-4 zielone szparagi
    150 g sera białego półtłustego
    3 jajka
    40 g szczawiu
    ½ pęczka rzodkiewek
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Fritata ze szczawiem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-08woxox 1. Szparagi umyć, obrać. Przekroić na pół, przełożyć do miski i zalać wrzątkiem na około 5-7 minut. Następnie przełożyć na sito aby woda dobrze odpłynęła. Szczaw opłukać i osuszyć.
  • image-0vqa85s 2. Do miski przełożyć ser i rozkruszyć go widelcem. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, aby nie było zbyt dużych grudek sera.
  • image-15bhu04 3. Szczaw drobno posiekać i dodać do miski z jajkami i serem
  • image-0kuy832 4. Obrany czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do reszty składników. Doprawić do smaku, pieprzem i ziołami. Dokładnie wymieszać zawartość miski
  • image-0s761u8 5. Przełożyć do silikonowej keksówki. Ułożyć połówki szparagów. Sprawione rzodkiewki przekroić na pół i ułożyć między szparagami. Piec w 180-190 st około 30-35 minut ( bez przykrycia). Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczaw Szparagi Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować