Sałatka ze szparagami i szczawiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Szczaw, szparagi, rzodkiewka i rzeżucha to typowo wiosenne warzywa połączone w zdrowej i pysznej sałatce. Idealna propozycja dla osób dbających o dietę.

  • 20 min

Składniki:

  • (na dwie porcje)
    Pęczek świeżych liści szczawiu
    Pół pęczka białych szparagów
    Pomidorki koktajlowe czerwone, żółte i bordowe
    Pół pęczka rzodkiewki
    Rzeżucha
    1 łyżka nasion słonecznika
    1 łyżka nasion dyni
    Sos sałatkowy ziołowy
    2 łyżki oliwy extra vergin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jarzynka

Sałatka ze szparagami i szczawiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi gotujemy na parze (zachowają więcej aromatu i składników odżywczych niż gotowane w wodzie) Kroimy na 3-4 części. Delikatnie solimy. Liście szczawiu oraz pomidorki i rzodkiewki myjemy i osuszamy. Szczaw rwiemy na mniejsze kawałki, pomidorki i rzodkiewki przekrawamy na pól. Warzywa przekładamy do miseczki i posypujemy rzeżuchą oraz nasionami dyni i słonecznika. Z oliwy, 2 łyżek wody i sosu sałatkowego przygotowujemy dresing, którym polewamy sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować