Francuskie paczuszki ze szparagami i szynką szwarcwaldzką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybka przekąska a rozkosz dla podniebienia gwarantowana.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 porcji ciasta francuskiego mrożonego 12x12 cm
    40 szparagów zielonych
    10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
    10 łyżeczek startego sera żółtego
    2 łyżki oliwy
    pieprz

    PONADTO:

    sezam
    1 rozkłócone jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szynki Przekąski

Francuskie paczuszki ze szparagami i szynką szwarcwaldzką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozmrozić.
  • 2. Na każdy kawałek ciasta francuskiego nałożyć po przekątnej po 1 plastrze szynki.
  • 3. Szparagi natrzeć oliwą, oprószyć pieprzem. Po 4 szparagi nałożyć na szynkę.
  • 4. Na szparagi dać po 1 łyżeczce startego sera żółtego.
  • 5. Dwa przeciwległe rogi ciasta założyć na siebie, najpierw jeden, potem drugi, zawijając nimi szparagi.
  • 6. Wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem.
  • 7. Posypać sezamem.
  • 8. Piec ok 15 - 20 min w 190 stopniach.

Porady

Szynka szwarcwaldzka jest słona, więc nie trzeba już solić szparagów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować