Przekąska z szynką szwarcwaldzką

4.5 (146 ocen)

Błyskawiczna, prosta i bardzo smaczna przekąska, idealna na każdą okazję.

Składniki:

  • 1) opakowanie ciasta francuskiego
    2) 100 g szynki szwarcwaldzkiej
    3) ok. 140 g sera feta
    4) zioła prowansalskie
    5) sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Przekąski

Przekąska z szynką szwarcwaldzką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroimy na 14-16 prostokątów.
  • 2. Fetę kroimy w kostkę. Na każdym prostokącie układamy pół plasterka szynki i skrapiamy ją sokiem z cytryny. Następnie układamy kilka kostek fety i posypujemy ziołami prowansalskimi. Sklejamy każdy kawałek łącząc dwa przeciwległe rogi (mocno dociskamy, żeby dobrze się skleiły).
  • 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i pieczemy około 15 minut aż ciasto będzie rumiane. Podajemy np. z sosem tzatziki lub pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować