Przekąska z szynką szwarcwaldzką

  • wyświetlono: 1302 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Błyskawiczna, prosta i bardzo smaczna przekąska, idealna na każdą okazję.

aga3103

Składniki

1) opakowanie ciasta francuskiego
2) 100 g szynki szwarcwaldzkiej
3) ok. 140 g sera feta
4) zioła prowansalskie
5) sok z cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Przekąska z szynką szwarcwaldzką

  • 1. Ciasto francuskie kroimy na 14-16 prostokątów.
  • 2. Fetę kroimy w kostkę. Na każdym prostokącie układamy pół plasterka szynki i skrapiamy ją sokiem z cytryny. Następnie układamy kilka kostek fety i posypujemy ziołami prowansalskimi. Sklejamy każdy kawałek łącząc dwa przeciwległe rogi (mocno dociskamy, żeby dobrze się skleiły).
  • 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i pieczemy około 15 minut aż ciasto będzie rumiane. Podajemy np. z sosem tzatziki lub pomidorowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilfetaprzekąskaszynka szwarcwaldzka

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje

Gruszka z rukolą zawinięta w szynkę szwarcwaldzką

Mała i smaczna przystawka na jeden...

Bulka francuska z szynka i serem-ekresowa przekaska

Dodane przez: mojacalabria

Bułka francuska z szynką i serem-ekspresowa...

Nazwalam bulke ekspresowa ,bo rzeczywiscie...

Koszyki z szynki szwarcwaldzkiej z kaszą

Dodane przez: Irmina

Koszyki z szynki szwarcwaldzkiej z kaszą

Idealna kompozycja szynki z kaszą

Jajko w awokado

Dodane przez: kada

Jajko zapiekane w awokado z chipsem z szynki...

Pożywne, zdrowe, kolorowe, energetyczne...

Bruschetta z tapenadą i szynką

Dodane przez: EwaSidor

Bruschetta z tapenadą i szynką szwarcwaldzką

Pyszne grzaneczki na ciepło eksplozja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE