Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga po przepis na flaczki których zapewne jeszcze nie jedliście
2 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
660 g porcji rosołowych wołowych,
1 kg 100 g skór wieprzowych,
10 większych ziarenek ziela angielskiego,
2 duże liście laurowe,
2 łyżki suszonej włoszczyzny,
3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
2 łyżki majeranku,
2 opakowania przyprawy do flaków 16 g każda,
2 duże ząbki czosnku
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlać 1 litr i 600 ml wody dodać skóry i porcje rosołowe oraz suszoną włoszczyznę, ziela angielskie i liście laurowe. Zagotować a następnie na wolnym ogniu gotować do miękkości skór i porcji
2.Gdy już wszystko jest miękkie wyjąć z wywaru i pokroić w paski, następnie pokrojone dodać do wywaru wsypać przyprawę uniwersalna oraz majeranek i chwile pogotować
3.Po zagotowaniu wsypać przyprawę do flaków, zamieszać dodać czosnek starty na tarce jarzynowej drobnej zagotować i zdjąć z ognia
Komentarze