Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych

2.25 (4 ocen)

  • 2 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga po przepis na flaczki których zapewne jeszcze nie jedliście

  • 2 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 660 g porcji rosołowych wołowych,
    1 kg 100 g skór wieprzowych,
    10 większych ziarenek ziela angielskiego,
    2 duże liście laurowe,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
    2 łyżki majeranku,
    2 opakowania przyprawy do flaków 16 g każda,
    2 duże ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

2.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Flaczki

Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • flaczki 1. Do garnka wlać 1 litr i 600 ml wody dodać skóry i porcje rosołowe oraz suszoną włoszczyznę, ziela angielskie i liście laurowe. Zagotować a następnie na wolnym ogniu gotować do miękkości skór i porcji
  • flaczki 2. Gdy już wszystko jest miękkie wyjąć z wywaru i pokroić w paski, następnie pokrojone dodać do wywaru wsypać przyprawę uniwersalna oraz majeranek i chwile pogotować
  • flaczki 3. Po zagotowaniu wsypać przyprawę do flaków, zamieszać dodać czosnek starty na tarce jarzynowej drobnej zagotować i zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować