Filety z mintaja na kolorowo

5 (194 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Za rybami przepadam, a tak przygotowana ryba smakuje wybornie. Smaczna, zdrowa i szybka do przygotowania.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag. filetów mintaja
    4 pomidory
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    3 ząbki czosnku
    2 cebule
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki oleju
    sok z cytryny
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Filety z mintaja na kolorowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Filety kroję na kawałki, skrapiam sokiem z cytryny, posypuję solą i pieprzem, odstawiam. Cebulę kroję w talarki, paprykę oczyszczam i kroję w paseczki. Pomidory parzę w gorącej wodzie, obieram ze skórki i kroję w plasterki. Cebulę i paprykę smażę na oleju, dodaję pomidory, posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy wymieszany z jogurtem, mieszam i duszę 15 minut. Wkładam rybę i dusze 10 minut. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Podaję posypane natką pietruszki.

Porady

Danie najlepiej smakuje mi z bagietką, ale podawałam je także z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować