Polędwica z mintaja

  • wyświetlono: 2912 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Delikatne mięso z mintaja idealnie komponuje się z surówką z młodej kapusty, do tego młode ziemniaki i świeży koperek. Mega ;)

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

800 g polędwicy z mintaja
sok z cytryny
mąka kukurydziana
2 jajka
bułka tarta
smalec wieprzowy do smażenia
olej
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Polędwica z mintaja

  • Polędwica z mintaja1. Polędwicę dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem.
    Obtaczamy w mące, następnie rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym smalcu z dodatkiem oleju.

Jeśli posmakowało Ci to danie, spróbuj też innych naszych przepisów z mintajem. 

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mintajrybyfiletyobiad na piąteklekki obiadletnie obiadyPolędwica z mintajaDanie piątkowe

Komentarze

Podobne przepisy

Warkocz wp

Dodane przez: rzelkazag

Warkocz z polędwicy wieprzowej

Propozycja na niedzielny obiad...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Filety z mintaja na kolorowo

Za rybami przepadam, a tak przygotowana...

Polędwica duszona z cebulą

Dodane przez: joanna30

Polędwica duszona z cebulą

Delikatne mięso w aromatycznym...

Roladki z mintaja

Dodane przez: Nana123

Roladki z mintaja

Mojej rodzinie bardzo smakowało.Milo...

Polędwica wieprzowa z jesiennym jabłkiem

Dodane przez: Mechanik

Polędwica wieprzowa z jesiennym jabłkiem

Jak już kiedyś wspomniałem uwielbiam...

Polędwica wieprzowa z cebulą

Dodane przez: LenaGotuje

Polędwica wieprzowa z cebulą

Soczysta polędwica wieprzowa z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE