Polędwica z mintaja

4.48 (189 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso z mintaja idealnie komponuje się z surówką z młodej kapusty, do tego młode ziemniaki i świeży koperek. Mega ;)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g polędwicy z mintaja
    sok z cytryny
    mąka kukurydziana
    2 jajka
    bułka tarta
    smalec wieprzowy do smażenia
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica Ryba

Polędwica z mintaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwica z mintaja 1. Polędwicę dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem.
    Obtaczamy w mące, następnie rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym smalcu z dodatkiem oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakowało Ci to danie, spróbuj też innych naszych przepisów z mintajem. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować