To smaczna, zdrowa, prosta do przygotowania sałatka z rybą. Na pewno urozmaici świąteczny stół. Sałatkę można przygotować wcześniej, żeby składniki „się przegryzły”, a sałatka nabrała szczególnych walorów smakowych.
1 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
50dag filetów z mintaja
1 jabłko
3-4 kiszone ogórki
1 mała cebula
1 mały seler
4-5 łyżek majonezu
Sól, pieprz
Przyprawa do ryb
Sok z cytryny
Natka pietruszki
Sałatka z mintaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę rozmrażamy, gotujemy około 15 minut w niewielkiej ilości wody z przyprawą do ryb, studzimy i rozdrabniamy widelcem.
Do ryby dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, cebulę, pół pęczka posiekanej natki pietruszki, jabłko pokrojone również w kostkę (razem ze skórką). Na końcu dodajemy obrany, surowy, starty na drobne wiórki seler, który wcześniej należy skropić sokiem z cytryny.
Składniki sałatki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez.
Komentarze