REKLAMA

Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski)

wyświetlono: 607 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Nazywany jest również kotletem szwajcarskim . Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół filet z kurczaka w złocistej panierce nadziewany szynką i żółtym serem.

opublikowany: 19.06.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet z kurczaka 2 podwójne lub duże sznycle cielęce
    Biała szynka 4 plastry
    Żółty ser 4 prostopadłościany 1cm x 1cm x 5cm
    Jajko 2 małe jajka
    Mąka
    Bułka tarta
    Olej do smażenia
    Sól do smaku
    Pieprz do smaku
    Papryka słodka
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Sznycle cienko rozbić. Plastry szynki złożyć dwa razy i ułożyć na połówce sznycla . Na to nałożyć słupek sera i złożyć kotlet na pół. Spiąć wykałaczkami. Jajko wbić do głębokiego talerza, roztrzepać widelcem z odrobiną soli.
    2. Sznycle najpierw panierować w mące, następnie w jajku, a na koniec obtaczać w bułce tartej.
    3. Na dużej patelni rozgrzać olej. Smażyć Cordon bleu na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Smacznego ;-)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: pati197799 pati197799

KOTLET SZWAJCARSKI

Mięciutkie i soczyste kotleciki z niespodzianką w środku

kategoria: Dania główne kotlety opublikowany: 12.09.2012 | wyświetlono: 19707 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0
Dodane przez: Dziś ja gotuje foto-%C5%9Blubna-d%C4%85browa-tarnowska-gr%C4%99bosz%C3%B3w+%284%29

Cordon Bleu z Kurczaka

pyszne i delikatne

kategoria: Dania główne opublikowany: 03.03.2020 | wyświetlono: 251 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE