Filet pojedynczy z kurczaka 2 szt. (80 dag)
Gałka muszkatołowa do smaku
Oregano suszone do smaku
Ciasto francuskie 2 opakowania
Jako 1 szt.
Mleko 1 kieliszek
Składniki na farsz
Szpinak świeży 15 dag
Ser mozzarella 10 dag
Sól i pieprz do smaku
Filety z kurczaka pieczone w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Mięso oczyścić z błonek, naciąć kieszonki, posypać solą, pieprzem, oregano na zewnątrz i w kieszonkach, po czym odłożyć na pół godziny do lodówki. Szpinak sparzyć, ostudzić, dobrze odsączyć, pokroić i wymieszać z pokrojoną w kostkę mozzarellą, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. W nacięte w mięsie kieszonki nałożyć farsz. Na blaszce do pieczenia ułożyć papier do pieczenia, rozłożyć ciasto francuskie, położyć przygotowane mięso i zgrabnie zawinąć. Jajko rozbełtać z mlekiem, posmarować pędzelkiem dokładnie mięso.
2.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut do zrumienienia. SMACZNEGO.
Komentarze