Filety z kurczaka pieczone w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dodatek do drugiego dania na stół świąteczny.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet pojedynczy z kurczaka 2 szt. (80 dag)
    Gałka muszkatołowa do smaku
    Oregano suszone do smaku
    Ciasto francuskie 2 opakowania
    Jako 1 szt.
    Mleko 1 kieliszek
    Składniki na farsz
    Szpinak świeży 15 dag
    Ser mozzarella 10 dag
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka pieczone w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z kurczaka pieczone w cieście francuskim 1. Wykonanie:
    Mięso oczyścić z błonek, naciąć kieszonki, posypać solą, pieprzem, oregano na zewnątrz i w kieszonkach, po czym odłożyć na pół godziny do lodówki. Szpinak sparzyć, ostudzić, dobrze odsączyć, pokroić i wymieszać z pokrojoną w kostkę mozzarellą, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. W nacięte w mięsie kieszonki nałożyć farsz. Na blaszce do pieczenia ułożyć papier do pieczenia, rozłożyć ciasto francuskie, położyć przygotowane mięso i zgrabnie zawinąć. Jajko rozbełtać z mlekiem, posmarować pędzelkiem dokładnie mięso.
  • Filety z kurczaka pieczone w cieście francuskim 2. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut do zrumienienia. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować