Filet drobiowy z pysznym farszem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smakuje wybornie. Można z powodzeniem podać na stół świąteczny

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cała pierś z kurczaka
    Przyprawy: sól lub jarzynka, pieprz, papryka, majeranek
    Składniki farszu:
    1 czubata łyżka suszonej żurawiny
    10 suszonych śliwek
    2 grubsze kostki sera żółtego
    2 ząbki czosnku marynowanego w winie
    Oraz:
    200 ml soku jabłkowo marchwiowego
    0,5 szklanki bulionu drobiowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Filet drobiowy z pysznym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet drobiowy z pysznym farszem 1. Umyte i osuszone filety uformować odcinając polędwiczki i chrząstki. Każdy filet naciąć nożem od węższej strony i zrobić w nim kieszeń.
    Do każdej kieszeni włożyć po 5 śliwek suszonych, po 1 ząbku czosnku, po 0,5 łyżki żurawiny i po 1 kostce sera żółtego, dokładnie spiąć wykałaczkami
    i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać sok i bulion.
    Przykryć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st z termo obiegiem na około 45 minut.
    W trakcie pieczenia polewać sosem z pieczenia i pod koniec odkryć naczynie. Rolady smakują na ciepło jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować