Filet drobiowy w porach

5 (186 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz☺

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z kurczaka ok. 400 g
    duży por
    6 łyżek majonezu
    2 łyżki przyprawy pikantny grill
    łyżka oleju rzepakowego
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Dodatki

Filet drobiowy w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet drobiowy w porach 1. Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki, dodać olej rzepakowy i przyprawę do grilla. Wymieszać. Pozostawić w lodówce ok. 30 min.
    Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na mięsie ułożyć pokrojonego w talarki pora. Oprószyć solą i pieprzem. Posmarować majonezem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 min. Danie podawać ciepłe np. z ziemniaczkami i surówką obficie posypane natką pietruszki. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Por Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować