Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz☺
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
filet z kurczaka ok. 400 g
duży por
6 łyżek majonezu
2 łyżki przyprawy pikantny grill
łyżka oleju rzepakowego
pieprz młotkowany z kolendrą
sól
natka pietruszki
Filet drobiowy w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki, dodać olej rzepakowy i przyprawę do grilla. Wymieszać. Pozostawić w lodówce ok. 30 min.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na mięsie ułożyć pokrojonego w talarki pora. Oprószyć solą i pieprzem. Posmarować majonezem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 min. Danie podawać ciepłe np. z ziemniaczkami i surówką obficie posypane natką pietruszki. Smacznego.
Komentarze