Faworki z ciasta francuskiego

4.47 (150 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Faworki lub chrust, jak kto woli ;)
Z ciasta francuskiego przygotujesz je w kilka chwil. Są równie chrupiące i kruchutkie jak te prawdziwe. Polecam szczególnie osobom, którym zależy na czasie oraz tym, które nie lubią "męczyć" się z tradycyjnym ciastem faworkowym ;)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    jajko
    cukier perlisty
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.47 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Faworki

Faworki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwinąć i radełkiem pokroić na długie paski o szerokości ok 2,5 cm. W środku zrobić nacięcie, przez które przewinąć jeden koniec ciasta.
    Faworki kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem perlistym. Piec ok 12 minut w 200 stopniach. Po ostudzeniu posypać jeszcze cukrem pudrem.
    Z tych proporcji otrzymałam 4 duże blachy chrustu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować