Faworki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Faworki z ciasta francuskiego

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 1 ciasto francuskie,
    - 1 l oleju,
    - cukier puder.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faworki

Faworki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy, tniemy na paski szerokości 2 cm i długości ok 10cm (na oko) w środku prostokąta nacinamy przekładamy i tworzymy faworki. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy z oby stron do zarumienienie. Odkładamy na papier ręcznikowy do odsączenia, po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować