Faworki (chrust) z ciasta francuskiego

4.5 (160 ocen)

Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła. Według jednego z przesądów, jeśli ktoś w tłusty czwartek nie zje ani jednego pączka – w dalszym życiu nie będzie mu się wiodło.

Składniki:

  • 1 gotowe ciasto francuskie
    cukier puder do posypania ilość wg uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Faworki

Faworki (chrust) z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Faworki z ciasta francuskiego robimy podobnie jak te tradycyjne. Tniemy na paski, w każdym robimy nacięcie i przewlekamy. Pieczemy w ok. 200 stopniach przez 10 minut (na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia) Aż zrobią się złote. Jeszcze gorące sowicie posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tłusty czwartek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować