Fasolka po bretońsku

  • wyświetlono: 221 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna fasolka

Asialuszcz
  • 80min

Składniki

50 dag fasoli Piękny Jaś
25 dag wędzonego boczku
30 dag kiełbasy
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 liść laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
sól
przyprawa do zup w płynie
świeżo mielony pieprz
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżka smalcu
1 łyżka mąki

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka po bretońsku

  • 1. Żeby przygotować fasolkę po bretońsku należy najpierw zalać fasolę wodą i odstawić na całą noc. Na drugi dzień odlej wodę, w której fasola się moczyła, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości razem z liściem laurowym, zielem angielskim, pokrojonym boczkiem i kiełbaską. Gdy fasola będzie zupełnie miękka, przypraw ją do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Zasmaż mąkę na smalcu, dodaj do fasolki, przypraw roztartym czosnkiem. Uwaga: do fasolki po bretońsku zamiast smalcu możesz użyć masła.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babci
 

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Fasolka po bretońsku

Przepis na taką fasolkę po bretońsku...

Smacznego :)

Dodane przez: Moonia

Fasolka po Bretońsku

Mało pracy lecz długo się ją gotuje.

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: tunka

Fasolka po bretońsku

U każdej gospodyni smak fasolki...

fasolka

Dodane przez: dusiowa

Fasolka po bretońsku

Wg mojej mamy

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Dodane przez: magdzia44448

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Pomysł na pyszny i sycący obiad....