3 kurze skrzydełka
3 marchewki
pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
cebula
2-3 liście laurowe
ziele angielskie
kilka liści lubczyku
pietruszka
3 jajka
mąka
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Rosól kluskami kładzionymi
1.
Oczyszczone skrzydełka zalać zimną wodą i zagotować. Dodać oczyszczone i pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i przyprawy.Gotować rosół na małym ogniu przez 1,5 godziny. W osobnej miseczce rozbić jajka, roztrzepać, dodać sól i mąkę. Zrobić gęste ciasto. Dużą albo małą łyżką ( w zależnośći od upodobań) formować kluski i kłaść na gotujący się rosół. Gotować jeszcze kilka minut. Posypać natką.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze