Fasola ze Śliwkami

3 (1 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób

Prosta i tradycyjna potrawa wigilijna pochodząca z Pienin, a przy tym bardzo oryginalna. Łatwa w wykonaniu smakuje prawie wszystkim

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • *50 dag fasoli jaś
    * 50 dag białej fasoli Jaś
    * 20 dag suszonych śliwek
    *5 dag masła
    * łyżka cukru brązowego
    * sól
    *pieprz
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasola ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę wypłukać i namoczyć przez noc.
    Posolić i ugotować w wodzie, w której się moczyła.
    Śliwki wypłukać, moczyć przez godzinę i ugotować.
    Wszystkie składniki połączyć.
    Dodać masło i doprawić do smaku cukrem, pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola Suszone śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować