Dżem z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czarna porzeczka zadziwia przepięknym aromatem, lubię zamykać go w słoikach, by w zimowe dni przypominać go sobie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg. czarnej porzeczki
    0,5 kg. cukru żelującego 3:1
    6 słoików po 250 ml.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Dżem z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dżem z czarnej porzeczki 1. Porzeczki obieram z szypułek, dodaję cukier, mieszam. odstawiam na 2 godziny. Po tym czasie doprowadzam do zagotowania. Gotuję 3 minuty. Napełniam dżemem słoiki, zakręcam, odwracam do góry dnem. Po wystudzeniu wynoszę do spiżarki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować