REKLAMA

dżem z czarnej porzeczki

wyświetlono: 1055 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 1

idealny na kanapki i do ciasta

opublikowany: 26.03.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 1 kg owocu czarnej porzeczki
    1 kg cukru
Ocena:

(średnia 5 z 157 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. oczyszczoną i opłukaną porzeczkę zasypuję cukrem i zostawiam na noc. rano zagotowuje do całkowitego rozpuszczenia cukru i zniknięcia piany( należy ją usunąć). następnie blenderem miksuję żeby rozdrobnić owoce, jeszcze na minutę zagotowuję i gorący dżem nakładam do wyparzonych suchych słoików. zakręcam i odwracam do góry dnem aż ostygną i się zawekują. zimne odstawiam w spiżarce na półkę. polecam proste łatwe i zdrowe
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Świeca Urszula Świeca Urszula

Dżem z czarnej porzeczki

Dżem z czarnej porzeczki bez smażenia

kategoria: Desery Przetwory dżemy opublikowany: 26.07.2015 | wyświetlono: 2714 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: mariosylwia 0067Komunia

Dżem z czarnej porzeczki

:-) Gorąco polecam (-:

kategoria: Desery Przetwory dżemy konfitury opublikowany: 11.11.2015 | wyświetlono: 694 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE