Dorsz w warzywach - danie jednogarnkowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne danie z ryżem, warzywami i filetem z dorsza. Szybkie, proste, smaczne i zdrowe!

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dorsz filet - 500g
    Ryż - 150g
    Marchew - 600g
    Pietruszka - 200g
    Cukinia - 1 spora
    Cebula - 1 duża
    Olej - 1 łyżka
    Sos sojowy - 1 łyżka
    Woda - 2 szklanki
    Koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
    Sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania jednogarnkowe

Dorsz w warzywach - danie jednogarnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę i cukinię ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka.

    W garnku z grubym dnem na oleju smażymy warzywa ok 2 minuty. Dodajemy ryż, wodę, sos sojowy, koncentrat i przyprawy. Gotujemy pod przykryciem, aż ryż będzie miękki (ok 15 minut od zawrzenia wody). Ryż wciągnie wodę, danie będzie dość gęste. Teraz dodajemy filet z dorsza pokrojony na kawałki. Mieszamy delikatnie, aby ryba się bardzo nie połamała. Gotujemy jeszcze 10 minut, ewentualnie doprawiamy do smaku.

Porady

Dorsz można zastąpić innym filetem rybnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Warzywa Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować