DANIE JEDNOGARNKOWE Z KAPUSTĄ

4.46 (185 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Obiad, który "robi się sam". ;)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kapusty średniej wielkości,
    500 g dobrej jakości kiełbasy,
    papryka żółta,
    papryka czerwona,
    8 średnich ziemniaków,
    duża cebula,
    4 łyżki koncentratu,
    sól,
    łyżeczka majeranku,
    łyżeczka słodkiej papryki,
    łyżeczka oregano,
    2 łyżki oleju.
Wystaw ocenę:

4.46 (185 ocen)

Danie jednogarnkowe z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroję w półplasterki, cebulę siekam, papryki i ziemniaki kroję w kostkę, cebulę szatkuję.
    W garnku z nieprzywieralną powłoką podsmażam na oleju kiełbasę, paprykę i cebulę z dodatkiem przypraw - majeranku, oregano i papryki słodkiej (około 10 minut). Co jakiś czas mieszam.
    Dodaję kapustę i ziemniaki, zalewam wodą (około 700 ml), dodaję koncentrat i sól. Gotuję na małym ogniu około 45 minut, aż ziemniaki i kapusta będą miękkie.
    Danie w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować