600 g ziemniaków
400 g fileta z indyka
100 g pora
1/2 czerwonej papryki
1 mała cukinia
500 g pomidorów
1/3 bakłażana
1 łyżka czubrycy czerwonej
2 łyżki sosu chili
jarzynka słodka papryka
Jednogarnkowe danie z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta pokroić w kostkę, posypać czubrycą i wrzucić do dużego rondla. Podsmażyć na sucho. Do mięsa dodać pora pokrojonego w krążki i obrane ziemniaki pokrojone w kostkę. Całość wymieszać podlać wodą i dusić pod przykryciem aż ziemniaki zrobią się miękkie. Cukinię, paprykę, bakłażana i obrane pomidory pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa z ziemniakami. Dodać sos chili. Dusić pod przykryciem około 20 minut, doprawić do smaku jarzynką i słodką papryką.
Porady
Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji 274 kcal.
Węglowodany 42,3 g
Tłuszcza 1,4 g
Białko 21,4 g
Komentarze