Domowy kebab w cieście naleśnikowym z sosem tzatziki

5 (10 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Będziecie zaskoczeni jaki jest pyszny,Rozpływa się w ustach.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g fileta kurczaka
    1 jajko
    200 ml mleka
    100 g mąki pszennej
    1 łyżka majonezu
    35 ml oliwy
    zielona papryka
    100 g jogurtu greckiego
    pół puszki kukurydzy
    150 g ogórków
    2 ząbki czosnku
    1 dymka
    10 liści kapusty pekińskiej
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (10 ocen)

Zobacz również:

Kebab

Domowy kebab w cieście naleśnikowym z sosem tzatziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka, jajka, i mąki przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Doprawiamy solą i dodajemy łyżkę oliwy. Smażymy niezbyt cienkie naleśniki.
    Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.Mięso doprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię.Smażymy do uzyskania złotego koloru .
    Ogórki ścieramy na tarce, lekko solimy i pozostawiamy na sicie przez 10 minut.Następnie odciskamy z soku.Dodajemy przeciśnięty czosnek, jogurt ,majonez i niewielką ilość oliwy. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Liście kapusty szatkujemy,a paprykę kroimy w kostkę.
    Na naleśnikach układamy kapustę,mięso,kukurydzę,paprykę oraz dymkę.Zawijamy i podajemy z sosem tzatziki.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować