Domowy kebab w cieście naleśnikowym z sosem tzatziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mleka, jajka, i mąki przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Doprawiamy solą i dodajemy łyżkę oliwy. Smażymy niezbyt cienkie naleśniki.
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.Mięso doprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię.Smażymy do uzyskania złotego koloru .
Ogórki ścieramy na tarce, lekko solimy i pozostawiamy na sicie przez 10 minut.Następnie odciskamy z soku.Dodajemy przeciśnięty czosnek, jogurt ,majonez i niewielką ilość oliwy. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Liście kapusty szatkujemy,a paprykę kroimy w kostkę.
Na naleśnikach układamy kapustę,mięso,kukurydzę,paprykę oraz dymkę.Zawijamy i podajemy z sosem tzatziki.Smacznego.
Komentarze