Domowe burgery wołowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne burgery wołowe z dużą ilością warzyw są super pomysłem na zdrowszą i domową wersję fastfood. Bułki można zrobić samodzielnie lub w wersji ekspresowej użyć tych sklepowych

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bułki do hamburgerów
    1 opakowanie mięsa mielonego wołowego (około 400-500g)
    1 łyżka sosu Worcestershire
    1 ząbek czosnku
    1 szalotka
    1 jajko
    sól
    pieprz
    1 pomidor
    1-2 ogórki konserwowe
    1 cebula czerwona
    Ser topiony cheddar
    Keczup
    Majonez
    Sałata karbowana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Burgery Hamburgery Przekąski

Domowe burgery wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski włożyć mielone mięso wołowe, przecisnąć czosnek przez praskę, szalotkę posiekać i dodać do miski, wlać sos, dodać przyprawy i jajko, całość dokładnie zagnieść.
  • 2. Mięso formować na okrągłe płaskie kawałki grubości 1,5-2cm większe niż bułka (podczas smażenia się skurczą).
  • 3. Mięso smażyć na patelni grillowej po 3 minuty z każdej strony.
  • 4. Na suchej patelni podsmażyć przekrojone na pół bułki.
  • 5. Gotowe mięso i podgrzane bułki zdjąć z patelni i składać burgery: obie połówki posmarować keczupem i majonezem, na dół nałożyć liść sałaty, mięso, plaster sera, pomidora, ogórka, cebulę i znowu sałatę. Nałożyć górę bułki. Jeść na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować