Smaczne burgery wołowe z dużą ilością warzyw są super pomysłem na zdrowszą i domową wersję fastfood. Bułki można zrobić samodzielnie lub w wersji ekspresowej użyć tych sklepowych
Domowe burgery wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski włożyć mielone mięso wołowe, przecisnąć czosnek przez praskę, szalotkę posiekać i dodać do miski, wlać sos, dodać przyprawy i jajko, całość dokładnie zagnieść.
2.Mięso formować na okrągłe płaskie kawałki grubości 1,5-2cm większe niż bułka (podczas smażenia się skurczą).
3.Mięso smażyć na patelni grillowej po 3 minuty z każdej strony.
4.Na suchej patelni podsmażyć przekrojone na pół bułki.
5.Gotowe mięso i podgrzane bułki zdjąć z patelni i składać burgery: obie połówki posmarować keczupem i majonezem, na dół nałożyć liść sałaty, mięso, plaster sera, pomidora, ogórka, cebulę i znowu sałatę. Nałożyć górę bułki. Jeść na ciepło.
Komentarze