Domowe burgery wołowe

4.5 (164 ocen)

Bardzo soczyste i dobrze doprawione smakują rewelacyjnie.

Składniki:

  • - ok. 500 g. udźca wołowego
    - 1 cebula mała
    - 1 łyżeczka soli
    - 1 płaska łyżeczka pieprzu
    - 1/2 łyżeczki tymianku
    - 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
    - 1 żółtko
    - 2 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowe burgery wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-16kt1k2 1. Mięso umyć, cebulę obrać i zmielić razem z mięsem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Uformować kulki i widelcem spłaszczyć aż będzie cienki burger (skurczy się w trakcie smażenia).
    Smażyć na patelni bez oleju ok. 3-5 min. z obu stron.

Porady

Można dodać czosnek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować